Gürallar Cam Ambalaj’da Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Artırılıyor - Gürallar Cam Ambalaj

Gürallar Cam Ambalaj’da Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Artırılıyor

03-04-2020

Gürallar Cam Ambalaj’ın da bir parçası olduğu Gürallar Grup olarak, çalışanlarımızın ve ailelerinin sağlığı ve güvenliği her zaman önceliğimiz olmuştur. Bu çerçevede Covid-19 vakalarının Türkiye’de görülmeye başladığı ilk günden itibaren Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın, Covid-19’un yayılmasını azaltmak amacı ile uyguladığı yönerge, faaliyet ve müdahale planlarını yakından takip ederek, gerekli bütün tedbirleri hayata geçirmiş bulunuyoruz.

Bu kapsamda Covid-19’a karşı aldığımız önlemlerden bazıları aşağıdaki gibidir:

• İlk günden itibaren ofislerimiz ve ortak kullanım alanlarımız, her akşam düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.
  • Hijyen noktalarımızda maske ve eldiven kullanımı zorunlu ve standart prosedür olmakla birlikte, talep etmeleri durumunda idari personelimiz için de maske temin edilmektedir.
  • Tesis ve ofislerimizdeki etkileşimi en aza indirmek amacıyla temassız kapı çalışmalarımız sürmektedir.
  • İş seyahati nedeniyle yurt dışından gelen çalışanlarımıza, döndükleri tarihten itibaren 14 günlük idari izin verilmiştir. Bununla birlikte son 14 gün içinde yurt dışından gelen bir yakını olduğunu beyan eden çalışanlarımız da 14 günlük izne gönderilmiştir.
  • 9 Mart’tan itibaren tüm yurt içi ve yurt dışı seyahatleri iptal edilmiştir.
  • Başta hamile ve/veya emziren kadın çalışanlarımız olmak üzere meslek hastalığı, kronik rahatsızlığı olan ve engelli kadrosunda olup da risk grubunda yer alan çalışanlarımız, 14 gün süre ile idari izne çıkarılmıştır.
  • Çalışanlarımızın sağlığını korumak adına İstanbul ofisinin girişinde ve Kütahya’daki fabrikalarda termal kamera ile ateş ölçümü yapılmaktadır.
  • Toplantılarımız, yakın temas olmayacak şekilde ve mümkünse online olarak gerçekleştirilmektedir.
  • Şahsi kargolar kabul edilmemekte; şirket kargolarımız ise dezenfeksiyon işlemi yapıldıktan sonra (birkaç saat beklenip) sahiplerine teslim edilmektedir.
  • Fabrikalarımız; müşteri, tedarikçi, danışman gibi bütün ziyaretçilere ikinci bir tarihe kadar kapatılmıştır.
  • Fabrikalarımıza, sevkiyat amacı ile gelen araç şoförleri ve kargo personellerinin maske ve eldiven kullanımı zorunlu hale getirilmiş olup, bu kişiler için tesisimizde seyyar bir yemekhane de kurulmuştur.
  • Tesislerimizde çalışanların kolayca görebileceği noktalara (giriş kapıları, yemekhaneler, tuvaletler, ofisler…)  Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan bilgilendirme afişleri asılmıştır.
  • Bütün çalışanlarımıza, salgından korunma yolları ve belirtileri ile ilgili bilgilendirme broşürü dağıtılmıştır.
  • Tesislerimizdeki dezenfektan istasyon sayıları artırılmış; her çalışanımızın, her departmanda birden fazla noktada dezenfektana ulaşabilmesi sağlanmıştır. Ayrıca ofislerimize günlük olarak kolonya tedariki yapılmaktadır.
  • Servis otobüslerimizin günlük olarak dezenfeksiyonları yapılmaktadır. Bununla birlikte otobüs kapasitelerinin %50’sinin kullanılması için çalışmalarımız tamamlanmış olup uygulama başlatılmıştır.
  • Yemekhanelerimizdeki oturma düzeni, sosyal mesafe kuralına uygun olarak değiştirilmiş ve yemekhane kapasitesi yarı yarıya düşürülmüştür. Yeniden risk değerlendirmesi yapılarak tuzluk, baharatlık ve peçeteliklerin kaldırılması, tabldot tabaklarının ısıtıcı altında ısıtılması gibi yeni aksiyonlar alınmıştır.
  • Evden çalışma alternatifleri değerlendirilmiş ve evden çalışmaya uygun olan pozisyonlardaki çalışanlarımız paylaşılan tarihe kadar evden çalışmak üzere gönderilmiştir.

Gündemi yakından takip ederek, sürekli olarak gelişmeleri izliyor ve uygulanan önlemlerin etkinliğini gözden geçiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de önlemlerimizi artırmaya devam edeceğiz.