GCA, Güvenli Üretim Sertifikası Almaya Hak Kazandı - Gürallar Cam Ambalaj

GCA, Güvenli Üretim Sertifikası Almaya Hak Kazandı

20-08-2020

Gürallar Cam Ambalaj, Türk Standartları Enstitüsü tarafından yapılan denetimleri başarıyla geçerek Güvenli Üretim Belgesi almaya hak kazandı.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından, sanayi işletmelerinin güvenilir ve hijyenik üretim standartlarına uygunluğunun belgelendirilmesi amacıyla yapılan denetimleri başarıyla geçen GCA, Güvenli Üretim Belgesi alarak Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’na uygun üretim yaptığını belgeledi.

Ülkemizde görülen ilk Covid-19 vakasıyla birlikte şirket bünyesinde alınan önlemlerle çalışanlarının sağlığına ve güvenliğine önem veren, ürünlerini tüm hijyen ve güvenlik tedbirlerini alarak üreten GCA, önceliğinin her zaman sağlık olduğunun altını çizmiş oldu. GCA Genel Müdürü Abdullah Gayret, “Türkiye'de ilk Covid-19 vakası görülmeden önce tüm işyerlerimizde olduğu gibi fabrikamızda da Sağlık Bakanlığımız ve Dünya Sağlık Örgütü protokolleri çerçevesinde özel pandemi politikası oluşturduk ve bu doğrultuda iş prosedürlerimizi revize ettik. Birincil önceliğimiz her zaman sağlık. Üretimimizi de aynı titizlikle tüm hijyen ve güvenlik tedbirlerine uyarak gerçekleştirdik. Güvenli Üretim Belgesi’ni almaktan dolayı çok mutluyuz.” dedi.

Uluslararası geçerliliği bulunan Güvenli Üretim Belgesi, tüm sektörlerdeki sanayicilerin Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’nda yer alan enfeksiyon önleme ve kontrol prosedürlerini yerine getirdikleri takdirde, sanayi işletmelerinde çalışanların, ziyaretçilerin, tedarikçilerin, yani tüm paydaşların sağlığının gözetilmesi amacıyla veriliyor.