FEVE – Friends of Glass Platformu - Gürallar Cam Ambalaj

FEVE – Friends of Glass Platformu

Hızla artan sanayi üretimiyle beraber doğanın ve çevrenin kirlenmeye başlaması kaçınılmaz bir sonuç olarak karşımıza çıkmıştır. Bununla birlikte bazı insanlar bu durumu tersine çevirmek için çeşitli çalışmalar yapmaktadırlar.

Cam Ambalajı Seçin

Çevresel refah, günümüzün en önemli tartışma konularından biri haline gelmiştir. Çevresel refah söz konusu olduğunda; deniz ve okyanuslardaki su ve çevre kirliliğine sebep olan ambalaj atıkları gündeme gelmektedir. Cam, deniz ve okyanusları kirleten malzemeler içermeyen bir ambalaj türü olarak öne çıkmaktadır.

%100 ve sonsuz kez geri dönüştürülebilir özellikte olması cama, ambalaj malzemesi olarak ilk tercihlerden biri olması yönünde yarar sağlamaktadır. Ayrıca camın sonsuz kez geri dönüştürülebilmesi;  camın, geri dönüştürüldükten sonra kimyasal bütünlüğünü kaybetmemesi anlamına gelmektedir.

FEVE Kimdir?

FEVE (Avrupa Cam Ambalaj Üreticileri Federasyonu) önde gelen cam ambalaj üreticilerini bünyesinde barındıran, Avrupa merkezli bir kuruluştur. Ambalaj seçiminde tüketicilerin cam materyal tüketmelerinin teşvik edilmesini amaçlayan FEVE, çevre bilincinin ve doğal kaynakların hızla tükenmesinin önüne geçmemiz gerektiği konusunda farkındalığın artırılmasını hedeflemektedir.

Büyüyen bir Topluluk

FEVE, çevreye duyarlı tüketici ve üreticiler için "Cam Dostları" ("Friends of Glass") adlı bir fikir alışveriş platformu oluşturarak, camı tercih etmenin faydaları konusunda farkındalık yaratma yönünde büyük bir adım atmıştır. Sağlık, çevrebilim ve tasarım ile ilgili konulardaki bilgilendirici yayınlardan anketlere kadar, "Cam Dostları" ("Friends of Glass") topluluğu camla birlikte gelen sağlık, kalite ve sürdürülebilirlik hakkında bilgi edinmek isteyen herkese açıktır.