Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) - Gürallar Cam Ambalaj

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD)

Türk ambalaj sanayisinin temsilcisi olan Ambalaj Sanayicileri Derneği; sektöründe üyesi olan lider kuruluşlarla birlikte, ambalaj endüstrisinin kurallarını belirleyen önemli bir organizasyondur.

1992’de kurulan Ambalaj Sanayicileri Derneği, şu anda 200’ü aşkın üyesi ile üretici ve tüketicilere sağladığı bilgilendirici kaynaklar ve eğitimlerin yanı sıra uluslararası firmalarla sürekli iş birliği halindedir.  Türk üreticilerle yabancıların arasındaki iletişim bağı olma görevini üstlenmektedir. Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iş birliği içinde olan ASD, Türk ambalaj sektörünün önemli bir temsilcisi olarak görevini sürdürmektedir.

Ambalaj atıklarının doğaya verdiği zararlar hakkında üreticinin ve tüketicinin bilinçlendirilmesini sağlayan ASD; doğa ve çevre bilinci aşılamayı, tüketicilerin bilinçlenerek kullanılmış ambalaj atıklarının geri dönüştürmesi için teşvik edici çalışmalar yapmaktadır.

Sürekli büyüyen üye kadrosu ve aşıladığı çevre bilinci ile ASD; Türk ambalaj sektörünün standartlarını yüceltmeyi misyonu olarak belirlemiştir. Bunun yanı sıra uluslararası standartların ülkemizde de en etkin şekilde uygulanması açısından önemli bir rol oynamaktadır.