2020 Gıda Ambalaj Trendleri - Gürallar Cam Ambalaj

2020 Gıda Ambalaj Trendleri

Sade ve sanatsal tasarımlara sahip olmaktan biyo-dostluğa kadar, ambalaj tasarımındaki seçimler, ürünün tüketicinin gözündeki değerini belirler.

Çevreci Bakış Açısı

Biyolojik olarak çözülebilir ve sürdürülebilir malzeme seçimleri, tüketicilerin çevresel farkındalığının gün geçtikçe artmasıyla birlikte giderek daha önemli bir hale gelmektedir. Geleceği bugünden şekillendirmek için, %100 geri dönüştürülebilir cam ambalajı tercih edelim.

Kolaylık Sağlanması

Yemek hazırlamak için vakti olmayan şehirli meşgul tüketicilere hizmet veren servisler, bu müşterilerin yanlarında kolayca taşıyabileceği ambalaj tasarımlarından faydalanacaktır. Bu sebeple ambalaj tasarımlarında, hazır gıda ve içecek ürünlerinde kolay kullanım daha önemli hale gelmiştir.

Sadeliğin Ön Planda Olması

Sade tasarımlar, ürünün fonksiyonelliğini arttırmakla kalmaz, daha şık bir görüntü de oluşturur. Ayrıca; ambalajda beyaz, krem ve siyah renklerin seçilmesi ürünün sağlık yönünü ön plana çıkarır. Ürün içeriği ve müşteriyi bilgilendirmek için yasal olarak gerekli olan bilgilerin yanı sıra, gereksiz bilgiler içermemesi de ürün tasarımının önemli bir parçası olmuştur. Sağlıklı gıda ürünlerinin sade ambalaj tasarımlarıyla desteklenmesinin, müşterilere daha güvenilir bir bakış açısı kazandırdığı görülmektedir.

Eğlenceli ve Farklı Tasarımlar

Her ne kadar sadelik ve basitlik trend olsa da tasarımlara, fırça darbeleri gibi görünen serpiştirilmiş parlak renklerin veya grafiti esintili dekorların eklenmesi; müşterilerin gözünde ürünlerin, raflarda diğerlerinin arasından ön plana çıkmasını sağlayacak olan eğlenceli havayı kazanmasını sağlayabilir.